CARL REMAKE

Carl - eller Karl, ingen er fuldstændig sikker. Efternavnet var Rasmussen.


Carl var den sociale eneboer. Et hjerteligt menneske, stor gæstfrihed og så elskede han sine dyr.


Jeg har besøgt Carl mange gange, men først sensommer 2020 fik jeg taget de billeder af ham, jeg gerne ville. Carl kunne ikke forstå, hvad der var interessant i det og skulle han absolut fotograferes, så skulle det være sammen med dyrene. Vi havde mange lange samtaler om livet. Og vi havde lange perioder hvor vi ikke sagde noget til hinanden. Da Carl gled ind i sine egne tanker, så kom de udtryk jeg ventede på. Nogle gange var han irriteret på mig, over hvor lang tid jeg brugte. Men det var helt bevidst.


Carl har levet et hårdt liv med hårdt arbejde. Det havde sat sine aftryk på Carl. Kroppen var øm, Syn og hørelse var stærkt nedsat. Til stor ærgelse for Carl. Han var vant til at klare alting selv. Det lille landsted han ejede, var også nedslidt. Alt var beskidt og Carl selv lugtede fælt. Carl var en mand på vej i forfald. Og han vidste det godt. Måske derfor lod han mig komme meget tæt på. Han har betroet mig ting, jeg aldrig fortæller videre. Men han accepterede også, at billederne af ham måtte vises i udstillinger og lign.


Jeg bilder mig ind, at der opstod et venskab mellem Carl og mig. Han blev i hvert fald meget glad når jeg kom forbi. Og jeg ved, at han fortalte meget om mig når han talte med andre.


I januar 2022 omkom Carl i en brand der lagde hans hjem og liv i ruiner.


Ære være Carls minde.   
Torben Sørensen


Værftet - Helsingør, Danmark 2022

Sthens Kirke - Helsingør, Danmark 2022